X
.
No items found.

2021 / ART INDEX POP-UP / J&T BANKA / PRAHA

Art index pop-up je jedinečná přehlídka toho nejlepšího, co aktuálně vzniká v ateliérech nejvýraznějších současných českých umělců.

Na jednom místě, v negalerijním prostoru, najdete díla od 44 českých autorů, kteří patří mezi 100 nejviditelnějších současných umělců a umělkyň, jejichž působení na umělecké scéně mapuje žebříček J&T BANKA ART INDEX. Ten vznikl s ambicí pomoci širší veřejnosti, sběratelům, investorům a milovníkům umění zorientovat se na současné české umělecké scéně. Podobný cíl si klade i J&T BANKA ART INDEX POP-UP. Pod 1 střechou, v 6 bytech, během 4 dnů si tak můžete prohlédnout celou škálu přístupů k umění dneška. Objevit autory a autorky, jejichž díla s vámi budou rezonovat, i ty, kteří ve vás probudí touhu diskutovat. Najdete zde díla, která vás rozesmějí i naštvou, se kterými budete souznít i nesouhlasit, která budou lahodit vašemu oku nebo vás naopak provokovat. Všechna však mají schopnost vás obohatit, když jim dáte šanci.

Art index/ Petr Písařík

Těžiště práce Petra Písaříka stojí někde na pomezí obrazu a objektu, které propojuje v prostoru v komplexní prostředí výstavy. Pro jeho instalace je typická eklektičnost, surovost a nahodilost, naleznete v nich ale i sofistikovaný přístup ke kompozici a proporcím. Materiálově rozmanité objekty sestavené z různorodých fragmentů vyvolávající dojem dekonstrukce a nedokončené entropie si podmaňují pozorovatele extrémní vizuální působivostí, hravostí i výraznou barevností. Ostatně historik umění Petr Hájek přiléhavě označil Písaříkovy objekty jako „šperky prostoru“.

Zdroj: J&T Banka Art index

foto: Markéta Bendová